24 February 2012

Amyrah Skittles :)


Assalamualaikum :)

lama dah tak update .
kalau update pun bukan ada orang nak baca * emosi seketika bersama Amyrah :D

kalau ikutkan , hari ni , 25 aribulan ,
kalau aku masih couple dengan si dia , 
dah 6bulan dah kitaorang .
tapi , kitakorang just dapat capai 5 bulan jep .
paling lama la aku couple dgn dia . sebelum ni pling lama 4 bulan * lalala~
maybe tak jodoh kot . jodoh ?? no ! masih kecik lagi .
waktu ni takpayah gatal2 nak fikir pasal jodoh . belajar dulu * nasihat kpd diri sendiri 

apa yang aku merepek ni ?
biarkann ~

xlama lagi exam . 
hari rabu ni .
nervous . 
nak belajar tapi terbantut bila tngk lappy depan mata .
hurmm
exam kali ni kalau boleh aku nak buat yang terbaik .
lagipun chapter yang klua pun tak bnyk . so , kalau belajar senang nak score . hehe

k laa 
aku dah xd topik dh ni . hehe

salam :)



Thanks sebab sudi baca entry yg mebosankan ni ;')

10 February 2012

Single is mine now :')


assalamualaikum :')
relationship aku dengan si dia hanya bertahan sampai 5bulan 2minggu :')

kisahnya bermula mcm ni * HAHA
before putus tu , kita dua memang jarang contact la . 
sebab masing-masing POKAI 
nak beli kredit pun xd duit . duit tu ada tapi , xterarah nak beli reload je .

sampai la waktu 6 february 2012 ( malam )
dia call aku pakai no adik dia .
kitaorg cakap2 macam biasa .
then , ada lah topik tu buat aku ANGIN * haha 
aku pun letak call dia . * sakit hati berr .
then , dia call .
aku MALAS nak angkat .
then , tetiba2 msg dia dtg dengan PAJANG LEBARNYA 
isi2 kandungan dia is ~ bla bla bla ~
panjang laa . for sure , dia BEBEL kan perangai aku .
aku apa lagi . * marah la org cakap tu tu tu
nampak sangat dia tak terima aku apa ada nya . 
* haha *
n aku pun mintak break ! 

malas la aku nak sambong .
n now , aku single .
dia ada mintak return , tapi aku TAK NAK .
sebab ? hati aku tak dapat terima perangai dia yang menJUDGE aku mcm tu skli .
aku rasa bagus aku dgn dia berkawan jep .
aku pun KECIK lagi .
xpayah nak gatal sangat . -.-' 
belajar lagi bagus .
n most importantly , single ni la best dapat admire org walaupun xd org teman msg . HAHA
save kredit . duit dpt buat isi tangki perut aku ni ;D

mesti ramai yang pelik kenapa aku mcm happy je lepas break dgn dia .
nmpk sngt tak sayang .
Hello ? aku nanggis tau waktu dia JUDGE aku .
n time aku mintak break tu pun aku menangis * HAHA
waktu tidur pun mata aku masih lagi berair .
tapi lepas fikir2 balik , baik aku single jeeee :D
study study study




Thanks sebab sudi baca entry yg mebosankan ni ;')

07 February 2012

No more


Assalamualaikum :)
entry kali ni just pendek je 
xdapat online lama sebab kejap lagi nak g tuisyen physics * uwaaaa ~

title : no more .
apa yang no more .
Aku dengan dia dah xda apa apa lagi .
dont worry be happy .
nanti aku ceritakan macam mana boleh PUTUS 

yang penting sekarang ,
aku single ! yeahhh !
sesiapa nak borang kosong boleh mintak * memalukan . btw , kalau mcm ni , org sarawak cakap SUNTOK LAKI . haha

ok laa . bye .
tuisyen physics 2 jam setengah YOU . 
hehe 
LOTSOFLOVE

Thanks sebab sudi baca entry yg mebosankan ni ;')

05 February 2012

Khurafat



Assalamualaikum :)

malam tadi aku baru tengok crita Khurafat .
kat atas sane 13 Januari 2011 .
tapi aku tengok 5 Februari 2012 
maksudnya , aku ketinggalan zaman wokk ! HAHA

lagipun , kt sini mana ada panggung wayang . shopping mall pun takda . 
yang ada pun kedai runcit . * HAHA

aku tengok crita ni kat channel 131-Citra 
so , tak sia2 ambik pakej mustika sebab aku dapat tengok movie yang belom pernah aku tengok .
* lalalala

ok . berbalik kepada tajuk .
crita ni memang MENAKUTKAN 
nasib time aku tgk crita ni aku tgh belajar kat ruang tamu .
so , buku aku jadi perlindungan untuk tutup mata aku 
aku tengok dengan mak aku .
mak aku pun cover mata dia dengan tangan . * HAHA

scene yang paling aku rasa WOW 
time si shamsul yusof ni angkat mayat si ex dia ni .
dia accident waktu nak hantar mayat si ex dia.


tup tup mayat ni pun jatuh bergolek dekat dlm gaung .
* lalalala . memang menyeramkan lah waktu tu .
bulu roma aku terpacak naik .

n last crita ni ,
si shamsul yusof ni MATI .
susah la aku nak explain melainkan korang tengok sendiri .
walaupun aku ketinggalan zaman , atleast aku tahu jalan crita dia .
btw , rupa rupanya si shamsul yusof ni yag amalkan benda2 khurafat untuk menambat hati si ex dia .
aku ingatkan ex dia .
n ex dia bunuh diri sebab si shamsul ni tgglkan dia n kawin dgn Liyana Jasmay .



Thanks sebab sudi baca entry yg mebosankan ni ;')

04 February 2012

Salam Maulidur Rasul . Its Prophet Muhammad s.a.w Birthday :)


Assalamualaikum :)

Baru je balik dari Perarakan Maulidur Rasul .
Walaupun letih , tapi aku bersyukur dapat menunjukkan pengorbanan aku .
Daripada aku duduk kat rumah , tidur n so on
Islam ke tu ? * Terasa ? hahaha . Sorry . I didnt mean too .
Maybe segelintir tu ada alasan yang munasabah . 
tapi yang segilintir lagi tu ? * biarkann .
sampaikan ada yang cakap
> Taknak la ikut . Buat penat je  <
jap jap ! kenapa aku emosi tengah2 hari buta ni .
hahaha . xd point ! * alalalalala

ok . jum terjah gmbr yang sempat aku snap pakai handphone pinky aku tuhh 
kalau ada DSLR tu , mmg WOW la gmbr :'(


* dah setengah jalan baru nak snap -.-' *
SK . Dato Shariff


SK Dato Shariff


SMK Marudi 
* my school *
snap dri belakang je la :D


Our school again :)


Again :D



* me and herlyne *
ignore my BULAT face . tudung aku buat muka aku bulat .
HEHE



Nana and Eisha 
* orang semua masok masjid . kitaorg lepak luar *


Me an Eisha 
* Teh Bunga n kipas ditangan * 
aku pakai selipar jepun je -.-'


Me an eisha again <3


n again :)


My daddy . hensem x ? HAHA
spanduk tu hasil titik peluh my daddy n his friends :)
PDRM :)


n lastly , Amyrah Skittles shadow .
peace \/

sorry . camera phone tak bagus sngt . berapa kali ntah jatuh .
tu je .
bye
Salam :)

Thanks sebab sudi baca entry yg mebosankan ni ;')

03 February 2012

Not a Honeymoon Year


Assalamualaikum :)

cikgu aku selalu cakap > form 4 is not a honeymoon year <
maksudnya , waktu form 4 ni takboleh main main .
kalau tak , HANCUHS la SPM

ok
Jadual waktu aku sebagai pelajar form 4 MEMANG PADAT
PADAT dengan tuisyen . 
tuisyen dekat luar dengan tuisyen cikgu buatkan
dan kadang2 aku takdapat uruskan diri aku sendiri . sampaikan tak sempat makan .
sebab letih sangat .
bukan nak merunggut tapi aku just nak luahkan .
kelas2 tuisyen tu pun untuk kebaikan aku sendiri .

aa ! 
sesiapa yang ada baca entry aku yang sebelum sebelum ni .
mesti ramai yg tahukan aku mengidam sangat nak ada benda ni 

Canon Eos 1100D
ataupun 

Canon Eos 600D

aku mengidam sangat2 nak DSLR tu :'(
waktu aku PMR dulu . Aku dh cakap kat bapak aku yang aku nak SESANGAT camera ni
bapak aku cakap kalau aku dpt 8A takpun 7A dia akan BELIKAN 
tapi sayang , aku just dapat 6A 2B jep :'(
sedihh .

so , kebetulan aku tahun ni ambik Club Photography 
photography tak lengkap kalau xda camera DSLR ni .
Club tu pun cikgu ada adakan pertandingan photography 
ada pameran bulan 6 ni 
so aku teringin nak snap gmbr yg cantik2 guna DSLR ni :'(

tadi ada aku tanya bapak aku .
response dia > Dari abah belikan kau kamera tu , bagus abah tuisyen kan kau dgn duit tu <
see ? nak nangis je bila abah aku cakap mcm tu .

aku hope sesangat bapak aku tunaikan impian aku tu ,
padahal harapan dia aku tak tunaikan .
hmm :'(



Thanks sebab sudi baca entry yg mebosankan ni ;')