31 December 2011

Bye 2011 ! Say Hye to 2012 :)



Assalamualaikum 
:)

tinggal beberapa jam lagi kita akan melangkah ke TAHUN 2012
dan mengucapkan selamat tinggal kepada 2011

Bubye two o one one :'(
Hye two o one two :')

Happy New Year peeps ! :)

apa azam baru korang ?
kalau aku ? shhh ! keep it secret * AHAHA . >.<
Banyaklaa yang aku azam kan .
tapi tercapai ke ?
allahhualam .
kalau boleh , aku nak berubah ke kebaikan * sapa nak berubah ke arah keburukan ? LOL . mestilah xda ! HAHA
ada jugak terdetik kat hati ni aku nak berhijrah .
berhijrah ? dari mana ke mana ? * HEHE
berhijrah dari orang yang tak menutup aurat KE seorang remaja yang menutup aurat .
tapi , mampukah aku ? :'(
ntahlaa . aku sendiri pening dgn aku 
insyaallah . ada masa nya nanti
Allah saja yg tahu :')

ok . 2012 ni jugak aku akan melangkah ke tingkatan 4 wooo !
takda lagi HONEYMOON waktu ni . sebab tahun depan tu dah nak SPM 
Perang Besar !
semuanya berubah .
terus trng aku cakap . 
aku belom ready nak masok TINGKATAN 4 !
aku belom ready nak perahkan otak aku macam kain untuk subjects > ADD MATH , FIZIK , CHEMIST , BIO <
uwaaa ! belom readyy !
apatah lagi tulis karangan yang panjang BERJEYLERRRR 
hahaha .
macam BI tuhh . memang aku lemah laa .
adohmakkkkk .

kalauboleh , memang taknak la masok form 4 .
nak maintain form 3 jee .
tak nak jadi tuaa .
nanti org panggil aku KAKAK * HAHAHAHA

ok . ni part brng sekolah .
semua barang sekolah aku dah sedia ! 
tapi semangat memang takda la .
semangat masok sekolah ? nope ! 
ada pun nak jumpa kekawan . haha

tahun ni . uniform sekolah aku , aku suroh org buat .
beli kain kat miri then anta kat cina suroh buat .
bukan taknak beli yang dah siap punya .
aku seorang yg cerewet . sebab kalau beli kt luar 
kalau aku pakai , senteng la . pnjg sngt la . besar la n so on .
so , aku lebih prefer buat . sebab aku nak baju uniform aku tu . cun2 dengan badan aku .
aku tak suka pakai baju besar .
hehe 

semalam dah pegi ambik kt cina tuhh . tempah dua psng jee . 
60 ringgit tuhh .
beli kain dia dah berapa .
kalau beli yg siap brpa puloh je kan  . tapi tak pe .
asalkan aku puas . hehe
try2 laaa .
tak puas ati ! * hehe 
tgn dia pnjg sngt .
terpaksa la lipat .
terpaksa ? haha . aku memang selalu lipat pun lengan baju kurong tuhh .
salu la kena warning dgn ustaz . 
ustaz cakap > amirah , awak memasak ke ? <
haha . time ada ustaz je aku turunkan . kalau time lain , hehehehe . sampai ke siku la lengan tu :P
ntahlaaa . maybe aku dh biasa kot buat mcm tu . tu yang kalau pakai baju kurong mesti nak lipatkan .
ada jugak yg cakap aku ni tunjok kuat .
helloooo ? tak kan tu pun nak cakap gangster la apa la .
lipat lengan je kott ? hahaha . ADA AKU KESAH ? 

then , kasut aku dh beli .
aku dengan kawan aku memang dh berjanji nak beli kasut sama2 .
beg hampir sama .
n pencil box sama .
hehehe . waktu sebelom pmr dh rancang . haha 
kasut aku north star 



yang ni beg pulakk 


nak crik beg yg berkenan ngn ati memang susah .
terpaksa la pilih ni sebab daddy dh marah . letih berjalan dalam parkson tuhh .
tapi ni pun ok gak kan ?
pink gitu lorhhh .
hahaha

alat tulis beli kt popular .
n TUDONG 
waktu kt miri beli size s .
memang suka la . best pakai tdong kecik .
tak panas .
sampai je marudi .
teringat kt ustaz . tkt kena tegor pakai tdong pendek * tau pun takut .
so , terpaksa la pergi pasar . beli tdong size M .
haishhh .
n yahh . pencilbox aku kawan aku yg belikan .
cari2 yg kitaorng nak kat sini takda . 
kebetulan dia kat bintulu .
dia lah carik kan utk dia dan aku
hehe

oklaaa . letih dh type .
hehe
bye ! 
Salam :)



Thanks sebab sudi baca entry yg mebosankan ni ;')

29 December 2011

' End Year Mega Giveaway '


Assalamualaikum :)

First time aku join GA ni . * hope la first try ni nasib aku baik . hehe

 GiveAway ni  > Kak Anys < yang anjur kan .
:')

Jomla join . mana tahu ada nasib . HEHE
Hadiah dia pun best2 . hehe .




> Click sini < untuk join !

Apalagi ? Jom lah join ramai2 !

btw , tarikh tutup : 31 disember ! cepat cepat






Thanks sebab sudi baca entry yg mebosankan ni ;')

21 December 2011

Alhamdulillah :) my result for PMR'11


Assalamualaikum * suara merdu gitu . HAHA

seperti yang aku janji kan semalam . 
aku nak bagitahu korang result PMR aku 

* dari mula eyy * hihihi

aku set jam pukol 8 .
tapi aku terbangun pukol 4 pagi wokk .
HAHA
lepas terbangun tu , aku dah tak dapat tidur balik .

so aku ambik keputusan pegi ruang tamu .
bukak tb . * tv
takda yang best . so aku decide nak on9 .

bukak lappy . connect broadband n aku on9 .
time on9 tu , perut aku memulas2 . 
bukan nak buang benda alah tu . tapi nervous laaaa . aiyaaa . HAHA
then , aku on9 sampai pkol 8.30 
ingat nak on9 lama . 
tetiba lak dngr mak aku marah suroh mandi
terpaksa la menurut 

lepas siap2 semua .
aku dengan mak aku pun pergi .
first tu singgah kedai kejap .
makan . isi perut lerr .
makan roti canai .
roti canai yang aku makan pun mcm lain je rasa .
kalau tak roti canai tu yg xsedap ataupun lidah aku yg tawar akibat nervous terlampau 
* ntah laa

lepas tu , aku dengan mak aku pun pergi sekolah .
masok je sekolah tgk sunyi sepi .
then , kebetulan . kawan aku ada time tu .
so , kitaorg tiga pergi la dalam sekolah sama2 . 
then , tgk sunyi sepi .

* potong *

time best2 lepak2 .
dngr si > irwin ni < menjerit .
mentang2 la kau dapat straight A 
* bagi aku je otak kau tu . huh ! *

then , aku cepat2 pegi depan pejabat .
time tu belom kluar result lagi .
tapi , ada kertas tu dia ada letak nma yang straight a dengan hampir2 straight a . * haha

kawan cina aku cakap . nama aku ada dalam tu . 
aku tak caya . sebab aku tak tgk dgn mata kepala aku sendiri .
dia cakap antara straight A ataupun 6a 2b 

terus jantung ku dup dap dup dap

kebetulan time tu nmpk 
> cikgu norlaila <
terus dia tunjok aku .
aa !
kamu ada D !

rasa macam berkecai je hati aku time tu .
mata mak aku dah berkaca2 .
tiba2 , cikgu tu tarik tgn mak aku bawak jaoh ckit dari aku .
dari situ , aku tgk mak aku dh ngis .
dalam hati aku cakap .
> memang sah aku ada D <

xlama lepas tu . result tu pun klua .
berebut gilerr orgg . 
aku tgk pun dri celah2 ketiak org .
* HAHA 

nak tahu berapa aku dapat ?
:'(
korang jangan terkejut taw . aku bukan seorang yang pandai :'|


* xclear sangat . coba tgk bawah ni *


* nmpk tak ? kira ok la dari yg 1st tu tdi kan ? :) *


hehe

dah tau kan berapa aku dapat ?
alhamdulillah . :')
6a 2b .
B aku KHB dgn BI
terus terang aku cakap yang aku tak berapa sangat BI .
sejak aku UPSR lagi .
UPSR dgn PMR ada persamaan . 
iaitu 2B 
n mata pelajaran B aku time UPSR and PMR adalah BAHASA INGGERIS
musoh ketat tuu <3 hehe 
xdlahh . 
waktu upsr 3a 2b
pmr 6a 2b 
mesti 2b . hope2 SPM pun sama . aminn . :')
yang paling aku tak sangka , Sc aku A 
haha . waktu upsr dulu aku dpt B >.<'
sejarah pun sama . Susah doe soalan diaa :|
KH ? heran jugak aku kenapa tetiba2 dpt B sedanglan waktu trial aku dpt A 
hmm . tapi tak payah nak heran sngt . sebab aku memang xbelajar KH pun .
semangat nak cuti time tuhh . tulahhh . sapa sroh letak KH last day exam . hehehe

ok . tentang Mummy dan Daddy aku .
walaupun aku tak dapat tunaikan apa yang diorang nak .
tapi , diorang cakap aku dh cukup membanggakan 
bangga dengan aku .
alhamdulillah . 
memang agak kecewa la xdpt sama result dgn apa yg abg aku dapat dulu 
dia dpt straight A's . hmm .
aku pk senang nak dpt 8a . tapi tidak sebenarnya .
tapi , kalau aku fikir2kan balik .
aku masih ada harapan untuk dpt keputusan mcm tu kalau aku lebih focus belajar dari awal tahun .
huhu .
dhlaa . nasi dh jadi bubur .
yang penting , mak dengan ayah aku bangga dgn aku walaupun xbanyak , sikit pun cukuplah kn ? :')

ada lagi satu yang aku kecewa gilerr .
aku dah cakap dgn daddy aku yg kalau aku dapat straight A ,
aku nak camera canon DSLR . 
eos1100D pun dh cukup untuk aku asalkan aku xponek .
tapi , tu hanya angan2 jep . huhu
* xpalahh . aku terima .  :')


* bubye canon . dalam mimpi je kita jumpa eyk ? hehe *

apa lagi aku nak cakap ? haha . 
aa ! aku maybe masok surat khabar CINA esok * HAHA . cina pun cina la
ada tak aku cakap kertas yg ada tulis org yg dpt straight A dgn hampir2 straight a tuh ?
nama aku ada sana ! hehehe ! 
aku sorang je Melayu . ya lain cina , iban n so on .

n lastly ,
kepada semua PMR'11 candidates .
congrats :)
xkira la result korang ok ke tak .
yang penting tu , lah usaha dan titik peloh kita selama 3 tahun .
lepas ni , usaha lagi yg terbaik untuk SPM
 YEAHHHHH 

HAHAHA

bye 




Thanks sebab sudi baca entry yg mebosankan ni ;')

20 December 2011

tak lama lagi . nervous . grrrrr



assalamualaikum :')

* ok . straight to the point *

kurang dari 24jam result PMR klua .
ya allah .
nervous gilerr siottt >.<

aku belom ready .
gementar tahap gaban dh ni 
yelahh . mana tak nervous 
result kali ni akan tunjuk kat aku yang usaha aku selama ini tidak sia-sia atau sebaliknya .
dari form1 sampai skrang .
3 tahun tuu .

sekarang ni rasa nak nangis pun ada . nak menjerit pun ada .
nak menonggeng pun ada * HAHA -.-'
yang ni baru PMR . belom lagi SPM 
kalau SPM , nak terbalik rumah ni angkara aku kot * tipu >.< HAHA

skrang ni ,
makan pun aku dh xtentu . tidur pun selalu lambat .
just sebab fikir kan result ni .

yang paling membebankan fikiran aku sekarang is 
> Banggakan Mummy dengan Daddy aku <
dapat kah aku ? mampu kah aku ?
ya allah .
aku nak sangat buat Mummy dengan Daddy aku bangga , tersenyum gembira dengan result aku .
yelahh . aku xpernah buat diorang mcm tu .
yang selalu aku buat is melawan cakap diorang n sakitkan hati diorang .
so , kali ni aku nak buat diorang bangga dengan aku .

sepertimana yang abang aku telah lakukan waktu dia PMR dulu .
mak aku tanpa berfikir panjang terus cium pipi abang aku walaupun dia tak suka dicium .
balik2 je daddy aku tanya dia nak apa .
* betapa best nyaa *

aku pun nak mcm tu . :'(
aku xnak dibandingkan dengan abg aku . 
aku pun xnak dianggap lemah .
n abg aku pun selalu cabar aku n kalau kitaorang gadoh , dia akan panggil aku > BODOH < 
suka ke kena panggil mcm tu . so , dgn result PMR yng aku harap2kan , impi2kan , dapatla aku membuktikan kat abang aku yang aku bukan > BODOH < seperti yang dia cakap . huhu

ok . sekarang , aku just berserah kepada ALLAH 
aku dh lakukan sehabis baik walaupun aku kurang mengahadap buku .
aku tak mintak lebih .
2A pun dh cukup dah bagi aku .
tapi , aku teringin untuk dapat Straight A .
aku nak sesangat . :'(

now , keputusan dah muktamad .
aku dan rakan2 seperjuangan hanya perlu menanti hingga esok .
aku pasti mesti ada yang bergembira dan tidak lupa juga yang bersedih .

tolong doakan aku yeap ? supaya aku tabah mennerima apa sahaja hakikat .

k bye . 
:)

* btw , perasan tak entry kali ni mcm karangan . tengokla ayat2 aku tuhh . haha .
ntahlaa . abaikann . yang pasti , aku NERVOUS .

n most importantly , insyaallah . kalau allah mengizinkan dan hati aku membenarkan , 
aku akan beritahu result aku dalam blog mahupun facebook .
tapi aku lebih suka blog sebab blog ni DIARI AWAM aku . * peliknya nama . HAHA

ok . nantikan sajaa . insyaallah .
aku tak janji :')
nantikannnnnn .....

Thanks sebab sudi baca entry yg mebosankan ni ;')

16 December 2011

Facebook berwajah baru


assalamualaikum :)
salam satu Malaysia :) * yeah ! HAHA

dah tengok tittle tu ?
* mestilaa *

ok .
jum . join baca . 
hekhek :D
ok . aku rasa facebook baru ni belom ramai org guna .
* memang pun *
yang tahu pun xsemua .
n maybe ada some1 yg baca ni baru tahu skrang .
* perasan je lebih *
haha
ok . 
dah dah
sambong

aku tengok profile ni pun mcm pelik je .

here some pic >
sumber > dari si jantung hati
* senyap2 je screen capture dia punya fb




dah ?
haha
tak ke pelik ? siap ada header lagi tu .
woot woot .
mcm blog le pulakk .
hehe

mcm complicated jee .
facebook yang berwajah baru ni .
kalau tak silap org pangil
> TIMELINE <
kalau tak silap , twitter pun ada jugak guna TIMELINE kan ?
* kalau tak silap laa . *
aku bukan nya ada twitter . mcm boring je aku tngk .
HAHA * xdlah

* sambong *

memang tak ramai yang guna facebook timeline ni .
tapi , selalunya aku tgk ,
1st2 tu memang sikit je org guna . tu pun atas kehendak diorang sendiri .
then , xlame lepas tu , terus semua kena pakai . walaupun diorang xnak .

macam kes dulu .
kan b4 ni ada wajah lain kan ?
wajah yg baru xramai org guna . sampai ada yg nak tuka balik .
tup tup tgkk .
terus semua kena pakai fb wajah sekarang .

tu yang aku xnakk .
nanti tak pasal2 semua kena pakai timeline yang complicated ni

* uwaaa ~ *


okk . entry kali ni bnyk nyg merepek n membebel tak tentu pasal
AHAHA

kbye <3


Thanks sebab sudi baca entry yg mebosankan ni ;')

Hampir Hampir :'|


assalamualaikum :)
Salam Satu Malaysia <3 * HAHA

ok . 
Ada tngok title tu tak ?
mesti la ada kan .
apa yang hampir2 ?

hmm .
ok . sebenarnya
.
.
.
.
.
.
.
.

HAHA 

.
.
.

okla . xnak la main2 .
sebenarnya aku 
> HAMPIR2 BREAK DENGAN DIA <
dia ? siapa ?
hmm . dgn GEREK aku laa .

hmm . giler doe .
menangis aku dibuatnya .
n fyi , si dia pun ngis jugakk .
lelaki menangis ? 
congek ! * xdlaa . gurau

sebenarnya aku yang mintak BREAK an dia 
kitaorang ada krisis .
kecik je . tapi aku yang besar2kan sampai nak minat break 
tapi bagi aku hal ni besar . tulah sampai aku xtahan n nak mintak break
dia pun satu . susah sangat ke nak jujur dengan aku .
tak payah nak tipu aku just semata2 nak senangkan ati aku .
tak nak aku merajok .
takpayahlaa
aku tak nak dia tipu aku . aku just nak dia jujur cukupla .

bagi aku aku lebih rela sakit hati kalau dia jujur .
daripada aku sakit ati kalau dia tak jujo . * belit2 la . -.-'
HAHA

then then ,
dia call aku , aku xjawab .
dia msg , aku tak reply .
then , aku off pone aku sekejap 
then xlama lepas tu aku on balikk 
xsanggup * >.<

dia masih lagi berusaha call aku .
anta msg sroh aku angkat phone . nak settle la apa laa .

aku yang masih lagi ada perikemanusiaan pun angkatla call dia 
mati2 aku cakap aku nak putus
aku nak putus ! putus jugak !
dia xnak . dia cakap dia sayang aku n hubungan kitaorg .

aku dah xdpt nak cakap apa just aku mintak dgn dia bagi aku masa nak fikir masalah ni .
then , tetiba putus . xd kedit kot
then , ada la kawan aku sorang yang sanggup nasihat aku yang keras kepala ni .
mcm2 la dia cakap .
n aku pun mcm sedar dari mimpi .

xlama lepastu 
hati aku rindu dia !
serba salah pun ada .
then , aku pun dah dapat jawapan 

yang aku xnak break dgn dia !

so aku pun call dia n kitaorg settle 

n kitaorang sekarang masih kapel 

fuhh ~ 

dahlaa . itu sahaja .
malas aku nak update pnjg .
pening kepala .

ok bye






Thanks sebab sudi baca entry yg mebosankan ni ;')

13 December 2011

Bikin gua panas jerrr !


sapa tak panas kalau mood bagus2 nak edit blog
tup tup
pergi je design ,
terus je klua benda alah ni


ingat line internet BENGAP
so , dengan penuh berharap nya ,
aku disconnect lepas tu connect kan balik .
then , sign in balik blog kesayangan aku ni <3
dengan bacaan bismillah .
aku pergi design .

hasilny ?
grrr . tetap sama .
 ~ sob sob ~

tadi ada gak kawan aku lagi sorang cakap xdpt nak tgk page elements .
aku fikir dia sorang .
aku pegi la design .
ok jerr .
then , baru tdi semangat nak tolong kawan hias blog .
klua pulak mende tuh .
huhu

cepat lah pulihh :'(
lagipun aku nak tolong kawan aku hias blog dia .
kesian kt sayang aku sorang tuhh ~


* hey dude ! im trying to speak in BAHASA MELAYU . selalu nya aku pakai MELAYU SARAWAK je kan ?
tapi , memandangkan ada follower aku yg dri semenanjung .
so , apa salah nya kalau aku try guna BAHASA MELAYU an ?
haha
tapi , tu pun bergantung ngn kerajinan aku berBAHASA MELAYU TULEN ;D


Thanks sebab sudi baca entry yg mebosankan ni ;')

10 December 2011

About me - 92 Question - nothing to do

Name: Nur Amirah Binti Asri
Age: 15 ' 11
Birthdate: 19.06.1996
Present Address: lalalala ~ ;P



What Was Your:

1. last beverage = maksud ? * haha
2. last phone call = Samuel Matthew ~ my sayang :)
3. last text message = from facebook . Eisha's Shah status :D
4. last song you listened to = Penghujung Cinta by Pasha Ungu ft Adelia <3
5. last time you cried = ingat * im a strong girl baa * ;'P

Have You Ever:

6. dated someone twice = hmm . more than twice ;'P
7. been cheated on = always ~!@#$%^&*()_+
8. kissed someone & regretted it = HAHA
9. lost someone special = yeah ~ my ex . but not Samuel Matthew <3
10. been depressed = always :'(
11. been drunk and threw up = wow ! never ~ im muslim <3

List Three Favourite Colors:

12.Black
13.Purple
14.Pink * -.-'


Last Year(2010), Have You:

15. Made a new friend = yeah ~ new friend in a new school
16. Fallen in love = HAHA . always -.-'
17. Laughed until you cried = HAHA . yeahhh . always xD xD xD
18. Met someone who changed you = yes :') changed me to CONGEK Girl * haha
19. Found out who your true friends were = Yes !
20. Found out someone was talking about you = Yes ! sure !
21. Kissed anyone on your FB friend's list = HAHA 


General:

22. How many people on your FB friends list do you know in real life= quarter of my friend list * -.-'
24. Do you have any pets = yes ! cats ! ilovethemsofu*kingmuch * -.-'
25. Do you want to change your name = Dont Want * thankful <3
26. What did you do for your last birthday = celebrate with my family 
27. What time did you wake up today = 10 something -.-'
28. What were you doing at midnight last night = zzzzzzz * sleeping ;D
29. Name something you CANNOT wait for = jadi orang kaya * -.-'
30. Last time you saw your Mother= just now<3 haha
31. What is one thing you wish you could change about your life = evrything * WOAHHHHH . 
32. What are you listening to right now = Akim - Janji 
33. Have you ever talked to a person named Tom? =  haha . Funny . No
34. What's getting on your nerves right now = PMR result :'(
35. Most visited webpage= MukaBuku , Blogspot , Youtube , Glitter Grapihs -.-'
37. Nickname = Amyrah , Myrah , Dikyah * HAHA n B * HAHA
38. Relationship Status = TAKEN BY SAMUEL MATTHEW since 25/08/2011
39. Zodiac sign = Gemini girl yooo !
40. Male or Female : Female
41. Elementary = Primary 1 until 4 ( Dato Shah Bandar Abu Bakar Labu Hilir , Negeri Sembilan ) Primary 5 until 6 SRB.St.Teresa,Kuching
42. High School = Form1 until 2 ( SMB.St.Teresa,Kuching ) , Form 2 until now ( SMK.Marudi )
44. Hair color = Black , brown2 , n i highlight my hair with Red -.-'
45. Long or short = Short * tahap bahu 
46. Height = 162 ;D
47. Do you have a crush on someone? = HAHA . Always :)
48. What do you like about yourself? = My eyes , n my gig swing * whatever huh ? HAHA
50. Tattoos = No . neverrrr !
51. Righty or lefty = Right handedd

Firsts :

52. First surgery = HAHA  . when i was 12 . appendic :')
53. First piercing = first whem i was kid * -.-' n now i have 3 lubang . HAHA
54. First best friend = Yeah :')
55. First sport you joined = last time , olahraga n now no more . memutih kan kulit :P
56. First vacation = Melaka maybe . HAHA 
58. First pair of trainers = haa ?

Right Now:

59. Eating = nothing
60. Drinking = just now sirap samboi * nyum nyum ;P
61. I'm about to = wish that i get straight A's for my PMR * aminnn :')
62. Listening to = Lelaki Seperti Aku - Aliff Satar
63. Waiting for = my PMR result * im freakin nervous :'(

Your Future

64. Want kids? = Yes !
65. Get Married? = AHAHA . yea . 15 years to come ;D
66. Career? = Forensics Expert * aminn :')

Which Is Better 

67. Lips or eyes = Both <3
68. Hugs or kisses = Hugs <3
69. Shorter or taller = Taller <3
70. Older or Younger =  Younger <3
71. Romantic or spontaneous = I more prefer Spontaneous <3
72. Nice stomach or nice arms = HAHA 
73. Sensitive or loud = not so sensitive . not so loud ;D
74. Hook-up or relationship = Relationship
75. Trouble maker or hesitant = trouble maker :D

Have You Ever :

76. Kissed a stranger = No ! im not that STUPIDO
77. Drank hard liquor = Never ! Never ! Never !
78. Lost glasses/contacts = I do :'(
79. Sex on first date = Omg ! Hell yah ! Never !
80. Broke someone's heart = i think so :'(
81. Had your own heart broken = Sure be . * Jahat 
82. Been arrested = HAHA . never . LOL
83. Turned someone down = Maybe i do :'|
84. Cried when someone died = Yes ! I Do 
85. Fallen for a friend = Yes ;D

Do You Believe In:

86. Yourself = Sometimes yes , Sometimes No >.<
87. Miracles =  No
88. Love at first sight = Yes <3
89. Heaven = Yes 
90. Santa Claus= No 
91. Kiss on the first date = HAHA . no for me 
92. Angels = No 

cute, girl, teddy

Thanks sebab sudi baca entry yg mebosankan ni ;')

06 December 2011

Friendship Never End . I Love You Guys


assalamualaikum <3

ok . aritokk tangan ku pndey rajin indh mok MENAIP . * haha

kedak nok kitak orang ngga kt tittle yaa ,
aritok aku mok klaka sal PERSAHABATAN 

semua org ada kawan nak ?
bulak la xdaa .
hidup kita kosong baa mun xd kawan 
yerdeyhhh 

aku bertuah coz ada kawan disekililing aku 
mun x , idup ku KOSONG * yerdeyhh 

okk . post tokk aku mok cita sal Best Friend Forever (BFF) aku dikuching :) <3

 
* 1 *


*2*


* 3 *


*4*



*5*



*6*


*7*



                                               *8*          *5*      *7*   *aku -.-'*   *9*

kacak kacak x besties ku ?
ya baruk muji . haha

ok aku mok kenalkan besties ku yang tersayang tok 

* 1 * - Nurul Farida ( farida ) <3
* 2 * - Chrissie Ngiron ( chiey ) <3
* 3 * - Nurhaliza ( aliey ) <3
* 4 * - Siti Aishah ( echah ) <3
* 5 * - Teresa Fowller ( dedeng ) <3
* 6 * - Sharmaine Fiona ( maine ) <3
* 7 * - Nina Sabarina * xsure . lupak ku . sorry sayang ! ( nieyna ) <3
* 8 * - Nur Azizah ( ajie ) <3 
* 9 * - Sherina ( sheey ) <3

aku sayang daknya gilak2 <3
aku mok cita sorang demi sorang <3

* 1 * - Farida Sayang
cute ny nak ? ofcoz laa . ngga kawan ny dlokk . haha
ny ada mix cina . mummy ny ka mun xsilap .
neyndak mata ny SEPET * sorry sayang . haha
p sepet ya la cute <3 hhihi
Aku paling rapat an nya tokk <3 
semua ku rapat . p ku pling rapat ngn nyaa .
mun da papa , mesti ku pdh an nya .
and ny juak la kenal kan aku ngn abg angkat ny dlok .
haha . kenangan2 . kinek dh xd . (rahsia) * p agik maok cita -.-'
*ok dah . sambong *
ny sama palak an aku .
mun ny tetak nak , boleh pekak telinga . * ya bulak -.-' haha
p tetak ny ng kuat aka nyaring . haha
- aku rindu an tetak kau -
:'(
ny tok mun nyelak . menusuk ke kalbu
n ny kan , mun ngga org xpat antap gikk
tmbh gk mun ny ngga org nok yg xsuka . 
haha 
missyou :'(

* 2 * - Chiey cute
ok . ny tok cute gilak2 . dh la cute , hot gik ya .
yerdeyhh .
ny ada lesung pipit . dalam lesung pipit ny .
neyndak ny kacak .
n ny pun bnyk peminat . :)
hehe
ny tok ada satu tabiat .
mun mekrang pdh ny cute nk .
nya akan pdh kimak . neyda .
n ny akan pejam mata ny then tekan ke dalam * susah mok explain
p ng cute laa . haha
p xtauk masih gik x ny kdk yaa . 

* 3 * - Aliey cantik 
aw ~ ny tokk . iboh pdh . kacak nk ?
haha .
ny rapat an chiey .
ny an chiey kedak twin . 
ni x , sama2 rmbt pendek . sama2 kacak . sama2 cute .
p ny pindah time mekrang form 2 .
ny pindah gak skolah bapak nya .
bapak ny pengetua sekolah youuuu . hehe
ny tok pun sama palak .
best la kawan an nya 

* 4 * - Echah cantik
cantik ny nak ? tngk aku dlok . haha . guro
ny bait , sweet , and so on 
ny ada juak la pendiam . p crack .
time form 1 , aku , ny n farida ng rapat gilak2 eyy .
p ada satu hal yg bodoh polah mekrang xrapat .
p atlast mekrang dah berbait . 
time form 2 xrapat gilak . coz ny dh pindah kelas .
:'(
sedihh . 
p masih kawan .
kinek , ny kt semenanjung . 
aku pindah dlok . baruk ny .
aku xtauk bila ny pindah .
tup tup ngga ny dh kt kajang .
rmey da peminat ny kt cnun . org kacak ba . sapa xsuka .
hehe .

* 5 * Dedeng cute
ny tok cute ! mata ny besar .
cute gilak2 .
n style ny simple and rugged .
suka style ny .
hehe
ng best kawan an ny . dahla suka polah lawak .
suka nyelak org gik yaa .
time form 2 
ny dudok sebelah aku .
p ny kenak pindah tmpt lain .
mok tauk kenak ?
kantoi makan lam kelas * xkn ya pun xboleh ?!
mekrang dudok depan sekaliiiii . 
berdepan an meja cikgu .
dahlaa mekrang makan depan cikgu english 
word tok slu diguna cikgu ya > am i talking to the wall <
haha . mun mekrang xdngr ditutor ny . yala dpdh ny .
haha
aku rasa . cikgu tok nok poret an cikgu kelas mekrang .
alu dituka ny tmpt dedeng .
then , mek 2 kenak demerit * -.-'
guru kelas ku ya xbrpa an aku .
ney x , dlok time form 1 aku penah ponteng kelas ny . * ada sebab baa . 

* 6 * - Maine hot
ny rapat an chiey <3
ny xsama kelas an aku time form 1 an form 2 
p salu rehat sama 
ny bait doee . sweet .
p time form 1 dlok laa .
ny tkt an laki . mun ada laki dudok gak jejantas . xmok ny limpas .
haha . 
ya dlok laa . kinek xtaukk . 

* 7 * - Nieyna cantik 
ny tok cutee . ny pegawas kt skolah .
tapi ny sporting doeeee ! * shhh
bibir ny hot . haha
ny bertudung sebenarnyaa .
p ny sweet .
* xtauk mok cita apa gik *

* 8 * - Ajie cute
ny cute gilak2 !
ny tok la palak mekrang .
ny palak bencerr 
ny main redahh . gangster ny doe .
mun ny nyelak , menusuk dikalbu . haha
rindu ku mok dngr sora ny tetak .
cute

* 9 * - Sheey sweet
hah . ny tok salu dibuli mekrang
bukan buli kasar . buli2 manjakk
haha .
mekrang salu suroh ny beli brng gak kantin -.-'
ny xmok p mekrang mejal .
ajie la slu buli ny . haha 

ok . kenangan nok xpat lupak .

1st  - time sambut bday farida .
kt secret recipe
aku , farida , chiey an echah .
ingat gik ku time ya ari jumaat
mekrang berpakaian SEKOLAH * haha
kan ari jumaat mekrang start akher .
so , mekrang pegi sia serba berbaju uniform 
aku ada berik farida hadiah . hadiah murah jak :'(
mun xsilap 3 igek patung kaca kecik .
xtaukla ny masih simpan ka x .
aku , chiey an echah tggu di skolah . mummy farida anta mekrang ke secret recipe
then makan2 la mekrang cya the .
aku order spagetti mun xsilap .
farida order lasagnia * xtauk mena x ejaan 
chiey ku xingat
echah order kek jakk
makan2 la mekrang tekk .
mok tauk brapa harga dimakan mekrang ?
100+ ku asa
mahal nk ? gilerrr . haha
then sementara nggu mummy farida , mekrang g KFC .
makan gik -.-'
then kayo2 la mekrang tekk .
then , kt area satok cya ada kedai BATA 
bapa kali mekrang limpas .
then ada lah sorang om1 keja cia xpuas ati padah kdk tok
> ishhh . angol aku eyhh 
ny pdh kt mekrang ! sial nk .
lalek paa .
* smpey cya jak *

2nd - time ku polah open house .
ny ada agak umah aku >
farida , chiey , aliey , maine 
bnyk la kerja dipolah mekrang .
snap2 la .
main lam bilit .
smpey patah katil mummy ku ntam mekrang . haha
REBUK
then , ada juak chiey tok molah video nyelak some1
lawak la video yaa 
then , time ya juak la aku dating an abg angkat farida tok 
kt depan skolah -.-'
* biarlah rahsia *

bnyk kenangan nok xpat dilupak ku
xterceritaa

n now , ku miss an dkny .
mun ku jumpa daknya , akan ku pelok ketat2 :'(
mun ku ngga secret recipes , ku akan ingat dknya
damn ! ku miss dkny .
n now ku ngis :'(

ya allah . mun ada rezeki , ku mok agak kuching .
jumpa dkny 
mok pelok dkny :'(

ku takut dknya dah lupak aku
aku bukan la kawan yg bait :'(

guys . imissyou so badly :'(

Thanks sebab sudi baca entry yg mebosankan ni ;')

25 November 2011

wow ! unpredictable -.-'


Assalamualaikum :)
Entry kali ni nak try pakai bahasa melayu tulen .
selalunya pakai bahasa melayu sarawak .
HAHA
bedebu gilerr blog ni .
yelahh . last post pun 4 nov . 
sekarang dh 25 nov . 
3 minggu weyyy .
* ok dah . lupe kan *

ada tgk tittle tu takk ?
* of coz la ade -.-' *

apa yang wow ? aoa yang unpredictable nyeee ?

ni hah !


tgk yang pageviews yesterday tu .
31 

baru sikit dh nak kecoh ? < mesti ada yg ckp mcm ni kan .
aku tak kesah laaa .
tapi aku memang tak sangke . 
yelaa . selalu ny xd la bnyk org view blog aku yang burokk ni .
pling bnyk pun 17 org jeee . 

tup tup tgk 31 . 
aku teruja glerr la weyyy .
sebab aku bukan nya popular mcm blogger2 lain .

btw , thanks kepada sesiapa yang snggp singgah blog aku yang tak seberapa ni .
apa je yng best . blog tak cantik . kaler pink lagi tu .
ade bunga2 la pulakk . semak gler kan .
entry pulakk tak best . tak mcm korang .
HUHU
**************************************

btw , hari ini aku dengan si dia dah genap 3bulan kapel 
alhamdulillah . 
walaupun masih baru . tapi aku sayang gler dgn dia .
spa tak sayang pakwe . HAHA
* geli siottt *
haha
iloveyou .
hope impian kite tercapai sayang :')
Kitak polah mek bahagia :')
LOTSOFLOVE

okla . smpai cni jelaa .
nanti kalau rajin , ade update . 
walaupun xd org nk baca .
* sob sob *

oklaa . assalamualaikum .


Thanks sebab sudi baca entry yg mebosankan ni ;')

04 November 2011

I love the way you lie !




fuh fuh !
bapa taon dh blog tokk x di update  
* nmpk bebeno menipu *
haha

i love the way you lie :')

ya la lagu lam blog ku kinekk . 
walaupun dh xlatest gk , p org agik ingat kn ?
yala bagus k lagu lamakk . HAHA

ya jak tekk . malas dh mok hupdate

Thanks sebab sudi baca entry yg mebosankan ni ;')

23 October 2011

xpuas :'(



xpuass ?
aa ? knkk ?

huhu
aku xpuas jumpa ny tek !
ny ? spa ny ?
SAMUEL MATTHEW la ! 
:'(

tadik kmkorg outing
lepak lepak kt Little House * tmpt minum baa
dari kol 3.30 mpey kol 4.30
xlmak nk ?
yalaaa :'(
xpuas ! xpuas ! xpuas !

aku xpuas ngga muka ny nok hensem ya ! * bagi aku
aku xpuas ngga muka ny nok cute ya ! * bagi aku 
aku xpuas ngga senyuman nok ny ukirkan ! 
aku xpuas ngga gigi swing ny nok cute ya !
aku xpuas klka an ny tekk ! 
semua aku xpuass !
masa ya belom cukup k ngelepas rindu ku an ny :'(
ku miss ny ilak2 :'(

gikpun time lepak2 tek ,
ny more ke ngga phone ku n klaka an kawan ny .
aku ? ada juak ny spent time . p ku rasa xpuas baa :'(

dhla time gk lepak2 , sempat juak ny ambik pic ku snyap2 
n ny dpt adiah ! adiah ? cubitan ! spa sroh ny 

sumpah eyyyy 
xpuas asaaaa . sekejap alu jak tekk :'(
klk time ny pindah  xd gk ny spent time outing an aku gkkk ;'(

uwaaa ~ time balit tekk .
ku an kawan ku mok kayo kmpg .
ajak ny skali .
pegi la kt moto tekk .
ny nait scoot merah ny nok cute ya
ku pk ny ada follow blkang 
p xd .
ny an kawan ny alu chauw 
xpadah2 gkk ya
ku pk dkny akan follow blkng 
xjuakk ada :'(
jaik kann 
n segal ya lahh ny molah ku moody mpey kinekk
apa slah ny pdh ny xmok ikut ?
xla ku tertunggu2 .
:'(
jaikk kan ?
macam ny xtauk aku mok spent time an ny .

grr . malas laa aku 
dah mek 2 xbertexting
masing2 xd kredit

aku miss ny eyyy

ny pun belom tunaikan apa yg ny promise kann 
dahlaa . malas ku gik :'(

kbye

Thanks sebab sudi baca entry yg mebosankan ni ;')

17 October 2011

11 signs that ur in love * copypaste


ELEVEN
You walk really slow when you're with them.

TEN:
You feel shy whenever they're around.

NINE:
You smile when you hear their voice.

EIGHT:
When you look at them, you can't see the other
People around you, you just see him/her.

SIX:
They're all you think about.

FIVE:
You realize you're always smiling when you're
Looking at them.


FOUR:
You would do anything for them, just to see them.


THREE:
While reading this, there was one person on your
Mind this whole time.

TWO:
You were so busy thinking about that person, you
Didn't notice number seven was missing

ONE:
You just scrolled up to check & are now silently
Laughing at yourself.

Thanks sebab sudi baca entry yg mebosankan ni ;')

14 October 2011

badmood



aku rasa macam mok nangis jak kinek :'(

hmm . ntahlaa .
aku xtauk knk an aku :'(

aku rasa nya macam dh xsayang aku gik baa :'(

n aku tertnyk2 knk semua org yg aku syg mesti pegi jaoh dri aku ?
dolok bala dk ex ku .
kinek ? sam gkk .

iboh salah faham . 
pegi jaoh maksud aku is mun x aku pindah , dknya yg pindah , and ada juak break segal parents .

dlam cita sam tok ,
ny mok pindah .
ny mok pegi jaoh dri aku :'(

knk ? 
knk mesti time kta 2 grk kau mok pindah ?
knk x time kau belom kenal aku ?
kan bagus aku xknl kau 

sak aku XTERLAMPO SAYANG AN KAU !
sak aku XSUSAH MOK MELEPAS KAU PINDAH !
arhh !

aku penah padah nok aku bencik spa polah aku nangis .
p ku xpat .
sebab ku dh terlampo syg an kau .

aku xpat bencik kau walaupun kau dh polah ku sedih n nangis 
ku tauk , kau bukan sengaja nak molah ku nangis
n kau xtauk pun aku nangis .
:'(
uwaaa ~

aku syg kau .
susah ku mok lepaskan kau pindah 
walaupun xjaoh ni miri an marudi 
p sumpah !
aku xmok jaoh an kau walaupun sekejap !

macam aritokk .
kau g miri
lusak ko balit
tetiba jak ati ku xmok nyuroh ko pgi .
kau pdh kau syg aku p ko xpat polah papa .

n now ,
aku ternanti kau text aku .
p ? ada ?
xd nakk ?
dhlahhh
malasku gikk .

maybee sapa kwn sam baca update ku tok
pkey ku jaik pa indh .
its up to you 
p ktk org xtauk pa lm hati aku sbnanya 

klaaa .
malas ku ngis2 gk 
basah dh baju ku k ku ngesat aik mata ku dri tdikk
huhu . kla bye :'(



Thanks sebab sudi baca entry yg mebosankan ni ;')