31 May 2012

Hello June ~


 

aw ~ so sweet :)
mok x mirul polah daktok ngn aku oo ?
HAHA . chaliee 
mesti ny pk aku tok BOSSY 
HAHA . xda alu baa . dari cya ku dapat tauk nya sayang aku ka x ?
* lalalala ~ pagi pagi dah ngerepakk -.-'

Hello June :) <3
oh yeahh ~ HAHA
its my month :)
waktu tok mak aku gik sarat mengandungkan aku 
nggu minggu gikk . HAHA
MacamAkuSikSabarBaaBirthdayAkuSikLamakGik
19 June * jangan lupak berik adiah k ?

HAHA

dah bulan 6 p apa yang di maok ku belom dapat dapat :'(

 

hmm .
malas ku berharap gikk . 
mun mena bapak ku mok beli , beli .
mun sik , sik laa .
 :'(

macam xsedar jakk kita dah kat tengah2 tahun 
dah 6 bulan dah aku jadi pelajar form 4
agik 6 bulan gik aku jadi pelajar form 5
SPM ~ oh noooo :O HAHA
kecut perut ku :'(

ishh . xmok aa pk dolok . 

aku sayang mirul oi 
HAHA
sempatttt 

di kesempatan tokk ,
aku mok ucap 
SELAMAT HARI GAWAI
kepada sesiapa yang menyambut nya :)
terutama for my sayang Ayesha Georgina ,
happy happy juakk . janji ta 2 iboh lupakk
HAHA

to mirul pijin ,
HAHA 
mek sayang kitak :)

 boy, girl, glasses, jelena, justin bieber
 

Thanks sebab sudi baca entry yg mebosankan ni ;')

30 May 2012

Aku tak sesuai

Assalamualaikum :')

- luahan hati -
 
tadik , time boring , layan perasaan la aku atas katil tek .
xda orang ngn text . ada pun orang text malas ku mok layan 
mirul keja part time gak tempat keja nya dolokk .
keboringan la aku tekk 
dalam keboringan ya terlintas lam fikiran aku .
aku sesuai ka untuk nya ?
 

 

aku pun sik tauk kenak tetiba aku boleh pk dkyaa :'(
maybe aku terembak gilak perasaan ntam kae petang tdik
mekrang selalu kae . 
sebab ya juak laa aku rasa aku macam xsesuai an nya :'(

aku rasa aku tok kedak datangkan banyak masalah kat nya .
aku rasa kedak nya xhappy an aku 
aku rasa kedak aku tok xpat happy kan nya 

dalam aku layan perasaan ku tek ,
aku sempat juak bandingkan dirik aku ngn ex nya 
jujo aku padah , aku an ex nya banyak beza 
ex nya lebih bagus dari aku 
ya nang xpat dinafikan .

dari cara ex nya berpakaian , perangai n so on nang jaoh berbeza dari aku
:'(
ex nya bertudong , pakey pakaian nok menutup aurat .
dari cara nya berpakaian gik kita tauk macam ni prangey ny
mesti la bait tutur bahasa . hormat orang tua 

mesti mak mirul suka ngga om1 kedak ya nak ?
mesti nya sejok perut ngga anak nya bergaul an om1 kdk ya nak 

jaoh beza dari aku nok kepalak xbertutup , 
dahla xbertutup , b'dye gikk 
hmm . pakaian ? aku agik masih dapat pk sak xmkey baju xcukup kain .
tapi , pa guna mun agik masih xnutup aurat nak .
hmm . dari cya dpt ngga perbezaan mek 2 nak ?

hmm . kadang2 aku rasa aku mok give up an hubungan tok .
p sumpah , aku sayang nya .
xpat ku pk mun ku break an nya
hmm 



aku hanya mampu senyum .
macam ni aku mok ubah prangey ku oo ?
prangey ku nok cepat emosi , cepat sensitif , cepat jeles n segala nok cepat 
aku tauk mirul dah lejuk an prangey ku :'(

ishh . emosi ku malam tokk . 
xlamak gk mek 2 duak bulan kapel 
p , sayang ny an aku , aku rasa makin kurang :'(

mirul ,
aku sayang kau oi :'(
 
 

Thanks sebab sudi baca entry yg mebosankan ni ;')

24 May 2012

Aku Sayang Nya

Sumpah doe aku sayang nya 
HAHA

Amirul Hafidzin ,
Nur Amirah sayang kitak gilak2 .
mena . xmek bulak
mek hope gilak2 kitak jadi yang terakhir buat kmk 
aminnn :')

aritok tek dapat rehat sama
ari Jumaat jak lower 6 an upper form rehat sama 
ok la dari xdaa .

time balit tekkk 
awww ~ 
aku , scha an eisha macam biasa jalan mok klua gate 
si scha tok padah > mun sempat , aku mok cubit pipi sayang ku .
rindu . 2 minggu xjumpa lakk <
time limpas parking moto , ada la sayang scha tok tek . sayang aku pun ada juakk . 
sayang eisha pun ada juakk . hehe
tunggah ku sayang scha tok tekk . bapa kali ku nggah 
xjuak dngr2 . helmet ny nutup telinga nya
scha dah padah > paloii . ibohh <
ya ada la si sayang scha tok tek ngga . scha tok polah dont know
ya ku padah paloiii . niat dah da p xmolah . nyesal kelakk .
xjuak ny molahh .
p sebenarnya nak ,,
bukan aku mok cita sal adegan tok punn .
highlight dekat adegan selepas ya . HAHA

tetiba nakk , sayang ku nunggah * hewhew 
agak la aku tekk 
ny mntk kebenaran aku .
ada orang mok numpang moto nya .
jiran nya . for sure om1 la .
haha . aku aok ajak
memahami baaaa 
mok chauw la aku tekkk . nggah nya gikk
sayang : aeh . ctok lokk
me : apa ? HAHA * dah malu . org ngga 
sayang : pusing belakang lokk
me : zip beg mek terbukak ka ? * -.-'
sayang : xdaa . ada barang 
me : apa ?
sayang : pusing belakang lokkkk .
* pusing la aku tekk *
bukak n zip kecik kt beg ku 
ngga ku kat bakol moto nya ada something .
sayang : ney boleh ngga 
ya alu scha nyampok 
scha : sweettttt . apa ya ?
sayang : aehh . ney boleh tauk . present k cuti baa
aku blurr * -.-'
dah d'ngkah ny terus ny ninggal aku -.-' 
xsound2 gk ya . HAHA
chauw la ku tek
lam ati dah tertanyak2 apa dingkah ny . takut ku cicak ka apa ka -.-'
haha 
malu la ku time yaa .
mok smpey bus stop ya . kawan ku ngatik .
> yerr . mirahhhh <
haha . malu aku .

balit2 jak umah . 
dengan bacaan bismillah ku bukak zip

mok tauk apa ya ka ?
BENTUK LOVE DARI KERTAS 
ada duak igek la love ya . love ya bersambung 
ada nama aku an nya
Amirul an Amirah
aw ~ damnnn . suk aku -.-' HAHAHA
tersenyum2 jak aku .

pasya ny text . n suroh simpan benda diberik nyaaa .
pasya ny padah first time molah
xperfect . p nak , aku xkesah prefect ka x .
 yang penting , ya dari nyaa

sumpah aku sayang kauuu !

Thanks sebab sudi baca entry yg mebosankan ni ;')

17 May 2012

Again n again


ishh ! damn baaa :'(

sigek masalah settle . sigek gik masalah datang .
hrhhhh :'(

p kali tok salah aku :'(

>> tadik , mek duak jumpa . first2 ya as usual .
tetak sama2 .

p semua ya spoil lepas ada text dari some1 
some1 ya is orang nok penah suka ku dolok .
baruk malam tdik mek 2 contact balit lepas sebulan lebih mek 2 kae .
kae segal ? kae segal aku xterimak nya . aku terimak mirul :')
* dah dah *

salah aku juak . malam tadik ada juak aku tnyk mirul mun aku text an *tut* tok
ny marah x . mirul xsuroh .
p ku masih juak mok text an *tut* tok bab aku lonely time ya 
mirul gago an party kawan nya 
aku xmok kaco . ya ku text *tut* tok tek xberpadah2 an mirul 

time jumpa tek . aku dudok atas moto an nya .
> beep ! 1 new messages < 
klua ku dri poket .
ngga ku nama *tut* 
cepat2 ku tapok .
p dah kantoi 
mirul dah ngga :'(
mirul padah text jakk . xmek marah 
bulakkk ! aku tauk ny marah :'(

ishhh . cibey ba prangey ku .
nyesal ku contact balit an *tut* eyh 
kinek ku takut mirul balas balit ba 
maksud aku nya akan polah ku sakit ati :'(
aku xmok . aku sayang kau baa 

dah dah gik kitak sayang kamek aeee :'(
 


Thanks sebab sudi baca entry yg mebosankan ni ;')

15 May 2012

Damn !


masing masing ada gerek tek nak ?

kau ada gerek .
nya pun ada .
aku sakit hati tauk bila ngga kitak duak jalan sama !
hrhh !

nya pun sama juak . kitak sengaja ba polah mek jeles .
macam kitak xtauk hati kamek tok mcm ni .
kaca ba ati kamek tok :'(
kitak jaik baa .
aok . nang kitak an ny berkazen p kazen ney pun hati kamek kitak 
kenak pk juak baa .
om1 ney xjeles ngga gerek ny jalan an om1 lain ? walaupun kazen kdirik .


**************

mesti kitakorang blurr an cita ku nak ? hmm :'(
aku gik sedih tok * madah 
hmm . tdik kan mekrang sambut hari guru 

aku lepak mcm biasa an kawan kat kantin .
time lepak2 ya ngga sayang aku jalan an om1 lain :'(
apa sa kau ba ?
damn ! sakit ati la .
kawan ku padah > omg mirah . ilek la . jgn jeles <
time ku ngga ya mirul pun ngga aku juak alu ke tepi la ny tek 
takut kamek ngga ka yang ? kmk dah ngga dh kohhh .
sweet kitak duak . HAHA

ya alu ku polah macam biasa .
mirul agak aku . duduk tepi ku 
tekejut + marah time ya 
tnyk ku ny kenak dudok ctok . pegi la cnun * sakit ati baa :'(
ya alu ny pdh aok . macam ya jak . terus ny chauw .

dudok gk ny an bala dak om1 cya .
sial baa . pa gik aku .
mata dah beraik la . depan2 kawan ku , ku ngis . hmmp :'(
xtauk la ny ngga ka x .
ny xd alu dtg , mujok aku .
lagik la aku sedih . alu xda mood .

hmm . balit awal aritok .
aku nahan ati jak kat skolah .
balit2 jak bukak tdong , campak beg pa indh berekot masok lam bilit n
nangis :')
basah bantal ntam aku . HAHA

time ngis ya ada la ny text 
ny pun ada call .
tauk ny aku ngis :') ada la ny mintak sorry 
p ku agik masih sakit ati ba :'( 

aku jeles sebab aku sayang ny gilak gilak baaaa !
ishhh

Thanks sebab sudi baca entry yg mebosankan ni ;')

30 April 2012

Taken

Assalamualaikum :)

* melayu sarawak mode *

lamak kali x update blog eyh .
macam aku rindu ba . MACAM jakk ~ haha

title : Taken ?
opss ! HAHA .
ku dah taken kinek :)
Taken by my one and only <3 Amirul Hafidzin <3 :)


* intro lok * :P
- Amirul Hafidzin Bin Ibrahim <3
- aka Mirul , Pijin :)
- 18 sudahhh :)

yajaklahkutauk -.-'
HAHA

ku start kapel an ny 03/04/12 
kacak x ? 1 2 3 4 bhaa . kau ada ? HAHA * lalala ~

seriously , aku xsangka aku kapel an ny .
 ny tok keja dekat kdey makan dekat an umah ku .
aku selalu makan cya an family an dak kawan2 ku .
setiap kali pegi cnun just ngga2 mcm ya jak .
ada juak la ku pdh an kwn ku nok ny tok hensem bla bla bla .
k suka jak baa . xterpkey pun mpey bercinta an ny time ya .

adalah suatu hari ya tek .
aku , scha an eisha g outing kat mayland lounge .
lepas lepak cya . lepak gak kubu gik mekrang .
si scha tok tek mok jumpa ex ny . fyi , ex ny ya gerek ny kinek . yeayy . HAHA
g la mekrang kubu tek . sempat juak snap2 . haha
dtg la si scha pun pujaan hati tok tek .
tup tup si pujaaan hati scha tok ngembak MIRUL 
first2 aku xtauk . eisha padah ny mbak mirul . totally terkejut . dlm hati > mesti ka ny mbak mirul ? <
bukan apa . mirul tok sombong baa . neyndak ku pdh mcm ya .
jumpa la scha an pujaan ati ny tek .
ku mbak eisha jalan tempat lain . 
mirul jadi nyamok lah time ya .
mek 2 eisha agak dbah jambatan gantung cya . dkny kat atas .
snap2 la mek 2 eisha tek 
ya alu time best2 snap si scha tok call 
> myrah , agak atas oit . ada orang mintak no kau <
ku pk scha plentey .
snap2 jak la mek 2 eisha tek .
pas dh boring snap2 , nait atas mek 2 .
pasya , ya alu si scha ngatik 
> myrah , ada orang mintak no kau <
ya ku tnyk sapa .
ya alu scha padah MIRUL 
mirul duduk kat cya senyum2 jak ny .
ku dh malu dh time ya . HAHAHA . chalie baa .
ya alu mirul tok tek pdh 
> mirah , mintak no ba <
suk alu ku time ya p ku coverline . malu doeeee . hahaha
ya ku tnyk . k pa ?
ny pdh k msg 
first2 xku berik .
lamak la juak ny merayu an aku . * HAHA
p ku macam berat ati mok berik .
ya alu scha offer mok brik no aku
mirul pdh xmok . ny mok aku berik kedirik .
tedah ba ngga ny . berik la ku tek * wee ~ hahaha 
balit2 jak umah si mirul tok text . 
msg2 la mek 2 tek .
dlm 3ari mek 2 text ya alu ny mbak kapel -.-'
ku pdh ku pk lok . ku tkt bla bla bla ~
tup tup . kapel la ku an ny :) <3

Sayang ku an nya baaa ~ 
sayang ilak2 .
setiap kali aku dekat an nya , mesti hati ku rasa tenang . hehe
rasa xmok balit mun dah jumpa ny . HAHA
mun mek 2 xjumpa , aku terpaksa la ngintey ny dri rumah ngga ny kt tmpt keja -.-' HAHA
nasib xjaoh baa :D

marek is the best day penah ku asa kohhh :)
marek ny ambik ku balit tuisyen :)
ny mbak moto kedak .... -.-'
xsuka baaa . aku blkng nahan ajak laaa . 
pasya , malam tdik si scha tok ada pertandingan nynyi 
ny snggp ambik cuti mok teman aku g ngga scha belagu . aww ~
first2 ya ny pdh xdpt . ny keja . aku aok ajak .
maybe lepas ku padah ku pegi an kawan ku , abaham . ya alu ny mintak cuti kli :P
hahaha . ny ambik aku kakya anta aku . ny balit . ny lom mndk . hehe .
time atas moto ya . awwwww ~ shhhh :P
kol 7.30 ny agak balit an TTM si eisha tok .
smpt juak ba dating lam skolah -.-' 
p , kan , time dh mok abis ya , ny marah an aku :'(
ada lah something ya . prangey burok ku nok ngungkit polah ny marah :'(
kae la mek 2 malam tdikkk . maka best2 da jak kt skolah tdik . hmm
smpey ke pagi tok tek ny marah .
 p orang padah , mun sorang api , sorang gk jadi aik .
aku rasa ku jadi aik . hahaha .
time ny agik mrajok2 ya ku text ny padah > kmk lapaaa ~ <
 x d'eply ny koh . text ku gk nya .
lamak pasya . ny text .
> sorry . ttdoe tek < menala ? haha . aok ajakk .
tnyk la ny tek dh makan ka . ku pdh belom . lapa tahap gaban ku time ya .
ya alu ny padah > kitak ready2 . g mkn ta 2 pastok . tmn kmk g  mkn kdey *tut* . kmk mndk jap . xda alasan ! mesti pg < 
aku speechless . hahaha . dh ku time ya lom mndik -.-'
bagai kilat g menyambar , aku terus grab towel g mndk . haha .
pasya , ny pun ambik aku . mek 2 pun g makan .
malu ku time yaaa ~ xbiasa baa . hehehe .
time makan ya . mood ku xbrpa mok bagus . xtauk phl . maybe terembak hal kae an ny neyndak muka ..... hahaha .
ada juak ny tgor kenak muka ku masam . ku pdh xd papa .
dhlah time makan ya cikgu BM ku ada cya juak .
ngga ny aku . tetak ku . haha
ya alu ny tegor 
> amboi amirah . sopan nya makan . kat sekolah bukan main lagi <
haha . tetak jak la ku pa dpdh cikgu ya .
b4 mek 2 balit . mok ngga org main bot laju . p hujan sikit2 time ya .
alu balit la tek . ny anta ku balit . 
weee ~ suk eyhh .

ari khamis tok la mek duak genap sebulan :)

sayang , mek hope hubungan tak 2 tok kekal .
aminn . mek sayang kitak gilak2 .
Mirah sayang Mirul
- MirahMirul -
nama mek 2 hampir sama nak ? 
haha .
IloveyouPijin :)




Thanks sebab sudi baca entry yg mebosankan ni ;')

30 March 2012

Im Back !


Assalamualaikum .
Sekian lama aku xupdate blog akhernya aku kembali .
lalalalalalalala ~

kali ni aku nak update tentang perkembangan aku dalam bidang akademik * yerdeyh . HAHA
ok . untuk exam pertama yang baru je lepas aku dah dapat result .
Resultnya , alhamdulillah 
2A 4A- 1B 1C+ 1C
A : Mathematics 85 , Agama Islam 81* :'D
A- : Sejarah 76 , B.Melayu 75 , Addmath 73 , Chemist 72 
B : Physics 65
C+ : B.Inggeris * see . aku xpandai BI -.-'
C : Biology 50

Biology la subject yang paling aku lemah .
tapi dengan result yang aku dapat tu ,
first time aku naik atas pentas ambik insentif .
mengigil wokk . hahaha
Dalam kelas 4sc2 , aku dapat no 1 .
Dalam seluruh tingkatan 4 aku dapat no 4 .
HEHE
So , 4 orang jela yang nait atas pentas ambik insentif .
dan nma aku la yang pling last dipanggil . 3 3 cina . aku sorang melayu . apa macam ?
hahaha . xdlaaa .
insentif aku berbentuk 5 ringgit * jeee 
dgn tag bronze pkai dkt tudong . :)
purata aku 70.11 . alhamdulillah . merasa jugak nait pentas 
aku bukan bangga diri dengan keputusan aku yang tak seberapa tu .
tapi aku just nak luahkan rasa gembira aku kat blog aku .
hehehe * emosi

n fyi , aku sekarang dah jadi seorang pengawas a.k.a pengganas sekolah .
hahahaha
selama seminggu aku dah jadi pengawas ni , so far so good . tapi meletihkan kena tegur budak tuck in baju , kutip sampah . n yang paling menyeksakan bgn awal , pgi sekolah then kerja luar aka bersihkan kawasan sekolah awal2 pagi . damn ! melelahkan :'|
tapi , aku tak sabar nak pakai baju uniform pengawas ! yeayyy

klaa . tu jee .
Salammmm :)



Thanks sebab sudi baca entry yg mebosankan ni ;')

24 February 2012

Amyrah Skittles :)


Assalamualaikum :)

lama dah tak update .
kalau update pun bukan ada orang nak baca * emosi seketika bersama Amyrah :D

kalau ikutkan , hari ni , 25 aribulan ,
kalau aku masih couple dengan si dia , 
dah 6bulan dah kitaorang .
tapi , kitakorang just dapat capai 5 bulan jep .
paling lama la aku couple dgn dia . sebelum ni pling lama 4 bulan * lalala~
maybe tak jodoh kot . jodoh ?? no ! masih kecik lagi .
waktu ni takpayah gatal2 nak fikir pasal jodoh . belajar dulu * nasihat kpd diri sendiri 

apa yang aku merepek ni ?
biarkann ~

xlama lagi exam . 
hari rabu ni .
nervous . 
nak belajar tapi terbantut bila tngk lappy depan mata .
hurmm
exam kali ni kalau boleh aku nak buat yang terbaik .
lagipun chapter yang klua pun tak bnyk . so , kalau belajar senang nak score . hehe

k laa 
aku dah xd topik dh ni . hehe

salam :)



Thanks sebab sudi baca entry yg mebosankan ni ;')

10 February 2012

Single is mine now :')


assalamualaikum :')
relationship aku dengan si dia hanya bertahan sampai 5bulan 2minggu :')

kisahnya bermula mcm ni * HAHA
before putus tu , kita dua memang jarang contact la . 
sebab masing-masing POKAI 
nak beli kredit pun xd duit . duit tu ada tapi , xterarah nak beli reload je .

sampai la waktu 6 february 2012 ( malam )
dia call aku pakai no adik dia .
kitaorg cakap2 macam biasa .
then , ada lah topik tu buat aku ANGIN * haha 
aku pun letak call dia . * sakit hati berr .
then , dia call .
aku MALAS nak angkat .
then , tetiba2 msg dia dtg dengan PAJANG LEBARNYA 
isi2 kandungan dia is ~ bla bla bla ~
panjang laa . for sure , dia BEBEL kan perangai aku .
aku apa lagi . * marah la org cakap tu tu tu
nampak sangat dia tak terima aku apa ada nya . 
* haha *
n aku pun mintak break ! 

malas la aku nak sambong .
n now , aku single .
dia ada mintak return , tapi aku TAK NAK .
sebab ? hati aku tak dapat terima perangai dia yang menJUDGE aku mcm tu skli .
aku rasa bagus aku dgn dia berkawan jep .
aku pun KECIK lagi .
xpayah nak gatal sangat . -.-' 
belajar lagi bagus .
n most importantly , single ni la best dapat admire org walaupun xd org teman msg . HAHA
save kredit . duit dpt buat isi tangki perut aku ni ;D

mesti ramai yang pelik kenapa aku mcm happy je lepas break dgn dia .
nmpk sngt tak sayang .
Hello ? aku nanggis tau waktu dia JUDGE aku .
n time aku mintak break tu pun aku menangis * HAHA
waktu tidur pun mata aku masih lagi berair .
tapi lepas fikir2 balik , baik aku single jeeee :D
study study study




Thanks sebab sudi baca entry yg mebosankan ni ;')

07 February 2012

No more


Assalamualaikum :)
entry kali ni just pendek je 
xdapat online lama sebab kejap lagi nak g tuisyen physics * uwaaaa ~

title : no more .
apa yang no more .
Aku dengan dia dah xda apa apa lagi .
dont worry be happy .
nanti aku ceritakan macam mana boleh PUTUS 

yang penting sekarang ,
aku single ! yeahhh !
sesiapa nak borang kosong boleh mintak * memalukan . btw , kalau mcm ni , org sarawak cakap SUNTOK LAKI . haha

ok laa . bye .
tuisyen physics 2 jam setengah YOU . 
hehe 
LOTSOFLOVE

Thanks sebab sudi baca entry yg mebosankan ni ;')

05 February 2012

Khurafat



Assalamualaikum :)

malam tadi aku baru tengok crita Khurafat .
kat atas sane 13 Januari 2011 .
tapi aku tengok 5 Februari 2012 
maksudnya , aku ketinggalan zaman wokk ! HAHA

lagipun , kt sini mana ada panggung wayang . shopping mall pun takda . 
yang ada pun kedai runcit . * HAHA

aku tengok crita ni kat channel 131-Citra 
so , tak sia2 ambik pakej mustika sebab aku dapat tengok movie yang belom pernah aku tengok .
* lalalala

ok . berbalik kepada tajuk .
crita ni memang MENAKUTKAN 
nasib time aku tgk crita ni aku tgh belajar kat ruang tamu .
so , buku aku jadi perlindungan untuk tutup mata aku 
aku tengok dengan mak aku .
mak aku pun cover mata dia dengan tangan . * HAHA

scene yang paling aku rasa WOW 
time si shamsul yusof ni angkat mayat si ex dia ni .
dia accident waktu nak hantar mayat si ex dia.


tup tup mayat ni pun jatuh bergolek dekat dlm gaung .
* lalalala . memang menyeramkan lah waktu tu .
bulu roma aku terpacak naik .

n last crita ni ,
si shamsul yusof ni MATI .
susah la aku nak explain melainkan korang tengok sendiri .
walaupun aku ketinggalan zaman , atleast aku tahu jalan crita dia .
btw , rupa rupanya si shamsul yusof ni yag amalkan benda2 khurafat untuk menambat hati si ex dia .
aku ingatkan ex dia .
n ex dia bunuh diri sebab si shamsul ni tgglkan dia n kawin dgn Liyana Jasmay .



Thanks sebab sudi baca entry yg mebosankan ni ;')

04 February 2012

Salam Maulidur Rasul . Its Prophet Muhammad s.a.w Birthday :)


Assalamualaikum :)

Baru je balik dari Perarakan Maulidur Rasul .
Walaupun letih , tapi aku bersyukur dapat menunjukkan pengorbanan aku .
Daripada aku duduk kat rumah , tidur n so on
Islam ke tu ? * Terasa ? hahaha . Sorry . I didnt mean too .
Maybe segelintir tu ada alasan yang munasabah . 
tapi yang segilintir lagi tu ? * biarkann .
sampaikan ada yang cakap
> Taknak la ikut . Buat penat je  <
jap jap ! kenapa aku emosi tengah2 hari buta ni .
hahaha . xd point ! * alalalalala

ok . jum terjah gmbr yang sempat aku snap pakai handphone pinky aku tuhh 
kalau ada DSLR tu , mmg WOW la gmbr :'(


* dah setengah jalan baru nak snap -.-' *
SK . Dato Shariff


SK Dato Shariff


SMK Marudi 
* my school *
snap dri belakang je la :D


Our school again :)


Again :D



* me and herlyne *
ignore my BULAT face . tudung aku buat muka aku bulat .
HEHE



Nana and Eisha 
* orang semua masok masjid . kitaorg lepak luar *


Me an Eisha 
* Teh Bunga n kipas ditangan * 
aku pakai selipar jepun je -.-'


Me an eisha again <3


n again :)


My daddy . hensem x ? HAHA
spanduk tu hasil titik peluh my daddy n his friends :)
PDRM :)


n lastly , Amyrah Skittles shadow .
peace \/

sorry . camera phone tak bagus sngt . berapa kali ntah jatuh .
tu je .
bye
Salam :)

Thanks sebab sudi baca entry yg mebosankan ni ;')

03 February 2012

Not a Honeymoon Year


Assalamualaikum :)

cikgu aku selalu cakap > form 4 is not a honeymoon year <
maksudnya , waktu form 4 ni takboleh main main .
kalau tak , HANCUHS la SPM

ok
Jadual waktu aku sebagai pelajar form 4 MEMANG PADAT
PADAT dengan tuisyen . 
tuisyen dekat luar dengan tuisyen cikgu buatkan
dan kadang2 aku takdapat uruskan diri aku sendiri . sampaikan tak sempat makan .
sebab letih sangat .
bukan nak merunggut tapi aku just nak luahkan .
kelas2 tuisyen tu pun untuk kebaikan aku sendiri .

aa ! 
sesiapa yang ada baca entry aku yang sebelum sebelum ni .
mesti ramai yg tahukan aku mengidam sangat nak ada benda ni 

Canon Eos 1100D
ataupun 

Canon Eos 600D

aku mengidam sangat2 nak DSLR tu :'(
waktu aku PMR dulu . Aku dh cakap kat bapak aku yang aku nak SESANGAT camera ni
bapak aku cakap kalau aku dpt 8A takpun 7A dia akan BELIKAN 
tapi sayang , aku just dapat 6A 2B jep :'(
sedihh .

so , kebetulan aku tahun ni ambik Club Photography 
photography tak lengkap kalau xda camera DSLR ni .
Club tu pun cikgu ada adakan pertandingan photography 
ada pameran bulan 6 ni 
so aku teringin nak snap gmbr yg cantik2 guna DSLR ni :'(

tadi ada aku tanya bapak aku .
response dia > Dari abah belikan kau kamera tu , bagus abah tuisyen kan kau dgn duit tu <
see ? nak nangis je bila abah aku cakap mcm tu .

aku hope sesangat bapak aku tunaikan impian aku tu ,
padahal harapan dia aku tak tunaikan .
hmm :'(



Thanks sebab sudi baca entry yg mebosankan ni ;')

31 January 2012

Lama dah tak Update


Assalamualaikum 

lama dah tak update .
kesian la blog ni macam tak bertuan dah * lalalalala ~

btw , mcm mana rupa blog aku sekarang ?
OK ke KO ? hehe .
background aku xtuka sebab MALAS .
Malas ? HAHA . xdalah . tgh usha usha background yg berkenan dihati .
kalau dah dapat , baru tuka . 

pejam celik pejam celik dh nak masok bulan february .
and dah kira sebulan dah aku jadi budak menenggah atas , form 4
dalam sebulan ni lah aku dah belajar matapelajaran science tulen .
subject2 ni memang SUSAH :'(
sampaikan aku menangis sebab xdapat siapkan kerja rumah yang cikgu bagi sebab tak tau nak buat 
mcm physics tu , berapa kali dh aku ngis . HAHA
tapi aku xnak dan xakan menyerah . 
aku akan berusaha sampai aku dapat * hopefully . amin :)
aku pun ada ambik tuisyen kat luar subject add math . dgn bantuan tuisyen ni , aku berharap sangat2 aku dapat CEMERLANG / A+ untuk subject add math aku . tapi aku tau tu tak senang .
aku mesti berusaha lebih gigih lagi 

dan , sekarang ,
aku dah ambik keputusan untuk TUKAR KELAS !
eyh , eyh .
Tukar kelas je k ? bukan tukar aliran .
aku dari awal tahun kelas 4J / 4science1
tapi skrang , aku nak turunkan diri aku pergi kat 4I / 4science2
sebab ? sebab Besties aku kat kelas 4I . dulu kitaorg sama2 4J .
tapi tetiba kelas kena rombak balik dan kawan aku pun berpisah dgn aku .
apa pendapat korang tentang tindakan aku ni ?
mesti ada yg cakap aku BODOH kan sebab ikut kawan . kan ?
HAHA .
aku sebenarnya xdapat fokus kalau tak da org teman aku belajar .
n aku selesa belajar dgn besties aku tuh .
so , kalau dgn org lain . aku susah nak NGAM 
aku pun tak tau kenapa aku mcm ni .
HAHA
dahlaa . yg penting sekarang aku tetap BELAJAR
kira bagus aku mintak tukar kelas daripada aku mintak benda lain mcm berhenti sekolah .
kan punah harapan mak bapak aku ? * LALALALALA ~

oklaaa . homework bertimbun tgh tggu aku tuhh .
n skrang , aku kena jrngkan masa online .
nmpknya aku kena cari seseorang untuk jaga blog aku ni , post entry semua .
Eyp ! dalam mimpi aku nak suroh org jaga . Aku sayang kau Dearest Blog ! HAHA
lalalalalala ~

Salam Semua :)


Thanks sebab sudi baca entry yg mebosankan ni ;')

02 January 2012

New Year GiveAway NabilaMars And Cik Eryn


Assalamualaikum :)
ok . kali ni aku nak try masok giveaway dari > Nabila Mars < dan > Cik Eryn <
dah kali ke dua dh aku masok giveaway :)
yang first tu dari kak anys . dpt no 34 . * ok la tu
dapat edit template dari someone .
tapi malu nak tuntut * hehe

* ok dah . sambong *


cantikkan banner dia ? HEHE

nak join ?
click > Sini < ataupun > Sini < untuk tau syarat2 dan hadiah2 nya :)

tag :
1 . Aishah
2. Lea

aku dah ? korang pulak ? HEHE



Thanks sebab sudi baca entry yg mebosankan ni ;')